Zonsondergang-Oosterbad

Zonsondergang-Oosterbad

De afsluiting van het 90e zwemseizoen voor openwaterzwemmen in Het Oosterbad is officieel op vrijdag 31 augustus 2018, 17:00 uur. Er is vanaf dat moment geen vrij zwemmen meer.

De weergoden waren het 90-jarige Oosterbad dit jubileumjaar érg goed gezind: een zomer als deze was lang geleden. Het begon met mooi weer en dat is eigenlijk niet gestopt.

Goede start in maart voor Oosterbad

De hoge opkomst bij de algemene ledenvergadering op 15 maart bleek een goede voorbode. Uiteraard werden velen ook naar The Beach gelokt door het vooruitzicht op de te winnen prijzen: veel sponsors hadden diep in de buidel of in de voorraad getast.

In mei werden de laatste vrijwilligershanden gelegd aan het nieuwe terras, de schoonmaak van het gehele zwembad, maar ook – op de achtergrond – de voorbereidingen voor het spektakelstuk van dit jaar: de badeendenrace op 2 juni.

Badeendjes en prijzen

De badeendenrace diende twee doelen: geld inzamelen voor weeskinderen en hun scholing in Oeganda, en als aanvulling op de terraskosten voor Het Oosterbad.
3000 gele boefjes werden te water gelaten (met wederom veel hulp van vrijwilligers) en dat leverde niet alleen een bedrag op voor de doelen maar ook heel mooie prijzen voor de kopers.

In de weken daarna bleef het schitterend weer met uitzondering van 22 juni (Midzomernachtzwemmen) toen het gewoon te koud was. ‘Midzomernachtzwemmen versie 2.0‘ de week daarna had gelukkig warmere temperaturen en die zijn daarna amper gezakt, gelukkig.

2018: een schitterend – en blauwalgvrij – jubileumjaar voor Het Oosterbad

Alle evenementen in de daaropvolgende maanden vonden allemaal plaats onder een blauwe hemel en in warme omstandigheden. Ideaal weer voor een zwembad!
En zoals vrijwel ieder jaar zónder blauwalg!

Wij zijn hier uiteraard dankbaar voor, maar ook voor álle handen die ons hebben geholpen om van dit jaar een prachtjaar te maken.
Daarnaast zijn wij helemaal niets zonder bezoekers.

Leden en bezoekers: dank voor uw bezoek, steun en donaties. Blijf ons volgen hier, op Facebook en Twitter, en kom in levende lijve én gezondheid in 2019 weer heerlijk zwemmen in natuurzuiver water.